latinica  ћирилица
17/01/2022 |  13:49 | Autor: RTRS

ЈP Šume Republike Srpske: Izjave Stanića netačne i neutemeljene

Izjave narodnog poslanika Miladina Stanića koje je iznio na konferencijai za novinare, a u vezi sa cijenama šumskih drvnih sortimenata su netačne i neutemeljene - istaknuto je u saopštenju javnog preduzeća Šume Republike Srpske a.d. Sokolac.
Šume Republike Srpske -
Šume Republike Srpske

U saopštenju ističu da je preduzeće uputilo inicijativu za povećanje cijena šumskih drvnih sortimenata Vladi Republike Srpske u funkciji Skupštine Јavnog preduzeća, polovinom prošle godine, koja je i dijelom prihvaćena, na način da su povećane cijene trupaca četinara za 10,00 km/m.

- Uprava Јavnog preduzeća Šume Republike Srpske je početkom decembra 2021. godine, uputilo još jednu inicijativu za povećanje cijena svih šumskih drvnih sortimenata i dostavili prijedlog novog cjenovnika na koji je Vlada Republike Srpske dala saglasnost 30.12.2021. godine - dodaje se u saopštenju.

Navode da je novim cjenovnikom izvršeno je povećanje cijena svih šumskih drvnih sortimenata.

Podsjećamo, šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić poručio je da šume Republike Srpske nisu i nikada neće biti u vlasništvu BiH, već Republike Srpske.

On je rekao da je pozicija "Šuma Republike Srpske" ove godine takva da može ostvariti realno dobit od 200 miliona KM, ako se bude odgovorno i tržišno poslovalo.

- SDS se zalaže za hitnu smjenu ili ostavku direktora Šuma Republike Srpske zato što drži cijene u ovom preduzeću koje su daleko niže u odnosu na region, Evropu i svjetsko tržište - istakao je Stanić, koji je govorio i o nezakonitoj sječi i krađama u pojedinim šumskim gazdinstvima.