latinica  ћирилица
17/01/2022 |  14:20 | Autor: Agencije

Obradović: Hamburg promijenio odbranu

Ono što su promijenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju različite odbrane, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović pred duel sa Hamburgom u Evrokupu.
Željko Obradović - Foto: RTRS
Željko ObradovićFoto: RTRS

Crno-bijeli sutra od 20 časva i 45 minuta dočekuju Hamburg u 10. kolu Evrokupa, u hali "Aleksandar Nikolić".

- Ekipa koja igra stalno u istom ritmu, na veliki broj poena. Izuzetno veliki broj šuteva za tri poena, sada u nekim utakmicama u njemačkom prvenstvu su šutirali preko četrdeset puta, u Evrokupu im je prosjek preko 30. Imaju jednog igrača koji je na posljednjoj utakmici njemačkog prvenstva šutirao 19 puta za tri poena. Imao učinak 19-7. Poslije toga idu na ofanzivni skok - rekao je Obradović za klupski sajt.

U prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, Partizan je slavio sa 97:106.

- Ono što su promijenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju različite odbrane. Mijenjaju, ne igraju na način kako su to igrali u prvoj utakmici i to je ono o čemu bi trebali da vodimo računa i da budemo spremni na te njihove odbrambene zamke. Poslije toga, njihova tranzicija i odbrana od kontranapada. To su uslovi ako želimo da pobijedimo, te stvari moramo da spriječimo - poručio je Obradović.

Košarkaš Uroš Trifunović, koji je na prethodne dvije utakmice bio kapiten ekipe, a pred novi duel u Evrokupu nada se dobrom izdanju svog tima.

- Hamburg je ekipa koja je vezala nekoliko pobjeda u Evrokupu, igraju dobro u njemačkoj ligi. Mislim da treba maksimalno da uđemo u taj meč, kao i u svaki drugi jer su pokazali da mogu da pobijede svakoga u Evrokupu. Dočekujemo ih u Pioniru, nadam se da će dvorana biti puna i da će sve biti kako treba - istakao je Trifunović.