latinica  ћирилица
17/01/2022 |  15:49 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Helikopterski servis: Prevoz bebe iz trebinjske Bolnice na UKC Srpske

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske poletjeli su ka Trebinju radi transporta bebe od pet i po mjeseci iz Bolnice Trebinje ka Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske radi hirurške intervencije i daljeg liječenja bebe.
Helikopterski servis Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis SrpskeFoto: RTRS

Iz Helikopterskog servisa je potvrđeno za Srnu da su zahtjev Bolnice Trebinje dobili u poslijepodnevnim časovima i da su odmah nakon dobijenog poziva i uobičajene procedure razmjene podataka između ljekara, poletjeli ka Trebinju na izvršenje vazdušnog medicinskog transporta.

I u novoj 2022. godini, pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske navode da su i dalje u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu za potrebe vazdušnog medicinskog transporta.

Iz Helikopterskog servisa navode i da, zajedno sa ljekarima specijalistima iz UKC Republike Srpske, organizovano i profesionalno uvijek stoje na raspolaganju za sve pozive za pomoć iz svih dijelova Republike Srpske radi što bržeg i efikasnijeg zbrinjavanja svih pacijenata kojima je vazdušni medicinski transport garancija bržeg i uspješnijeg liječenja.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske ističu da su naročito ponosni što u ovakvim situacijama, kao što je današnji međuhospitalni transport bebe, mogu svojim angažovanjem da pruže podršku građanima Republike Srpske u kratkom vremenskom roku, čime neprestano dokazuju da su istinski servis svih stanovnika Republike Srpske.