latinica  ћирилица
17/01/2022 |  19:02 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Kajl Meklahlan otvorio Pradinu reviju u Milanu (VIDEO)

Zvijezda kultne serije “Tvin Piks”, Kajl Meklahlan otovrio je juče Pradinu reviju, na "Milanskoj sedmici muške mode", dok je njegov kolega, glumac DŽef Goldblum imao čast da je zatvori.
Kajl Meklahlan (Foto: vogue.fr) -
Kajl Meklahlan (Foto: vogue.fr)

Pored njih, pistom je prodefilovalo još 8 glumaca, koje su dizajneri izabrali da predstavljaju "prave muškarce, priznate ličnosti, koje nude novi aspekt stvarnosti".

Među njima su bili i zvijezda Netfliksa, DŽejden Majkl, Ejsa Baterfild i Filipo Skoti.

Muška kolekcija za jesen/zimu 2022./2023. rezultat je dvogodišnje saradnje između kreativnih direktora: Mjuće Prada, unuke osnivača ove modne kuće i Rafa Sajmonsa, koji je prije Prade kreirao za Žil Sander, Dior i Kelvina Klajna.

Ovom kolekcijom nastojali su da odjeću "za svaki dan" podignu na viši nivo, kreirajući elegantne komade, koji mogu da traju. Njihov zaštitni znak – dugi kaputi, ovoga puta obrubljeni su vještačkim krznom, ramena su naglašena, a pojas usko stegnut, kako bi se dobio maksimum forme.

Nastavili su istraživanja uniformi, pa za poslovni izgled, u vrijeme pandemije, predlažu lagane, elegantne kombinezone, koji su skoro bez forme, od svile kože ili pamuka. Kolekciju su oživjeli narandžastom i žutom bojom, ali, nasuprot tome, preovladavaju i ledene nijanse.

Na ovogodišnjoj "Milanskoj sedmici muške mode", zbog širenja novog soja virusa korona - omikrona, mnoge modne kuće su otkazale učešće, a neke su joj virtuelno prisustvovale.