latinica  ћирилица
18/01/2022 |  11:33 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Radinković: Provjere i nadzor određenih lica (VIDEO)

Policija Republike Srpske u saradnji sa bezbjednosnim agencijama svakodnevno vrši provjere i nadzor nad bezbjednosno interesantnim osobama koje su potencijalna opasnost za bezbjednost građana, izjavio je načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković.
Slobodan Radinković - Foto: RTRS
Slobodan RadinkovićFoto: RTRS

On je rekao da je takav slučaj i sa licima koja su na Dan Republike Srpske zaustavljena u Doboju kada su namjeravali da idu u Banjaluku, a među njima je i osuđeni povratnik sa sirijskog ratišta Fatih Hasanović.

- Ako sam iznio podatak da je lice presuđeno presudom Suda BiH za učestvovanje na sirijskom ratištu, isto tako bilo povezivano sa terorističkim aktom u Zvorniku, to je za nas bezbjednosno interesantno lice koje vodimo u svojim evidencijama i mi takva lica, i ne samo to lice, nego i lica koja imaju slične aktivnosti svakodnevno vršimo provjere i nadzor - rekao je Radinković.

Ističe da su upravo na osnovu tog nadzora i kontrole izvršili i kontrolu tog dana.

- I u narednom periodu će, ne samo PU Doboj već i MUP Republike Srpske i sve organizacione jedinice nastaviti sa takvom praksom. Nadam se da i ostale bezbjednosne agencije rade na isti način - dodao je on.