latinica  ћирилица
18/01/2022 |  11:51 | Autor: SRNA

Bijeljina: Iz saobraćaja isključen 61 vozač zbog alkohola

Na području Policijske uprave Bijeljina zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključen je 61 vozač, od 1.125 alkotestiranih vozača, saopšteno je iz ove uprave.
Alkotest (Foto: srpskacafe.com) -
Alkotest (Foto: srpskacafe.com)

Na području ove uprave protekle sedmice, od 10. do 16. januara, sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu poštovanja odnosa vozač-pješak i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata ili psihoativnih lijekova.

Zbog vožnje sa više od 1,5 promila alkohola u krvi isključeno je šest vozača te su lišeni slobode, a 21 vozač isključen je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola od 0,81 do 1,5 promila.

Iz saobraćaja je isključeno i 28 vozača zbog upravljanja vozilom sa 0,31 do 0,8 promila alkohola, te šest vozača sa 0,3 promila.

Јedan vozač je odbio da se podvrgne testu na opijate.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 718 učesnika u saobraćaju, pri čemu je 190 sankcionisano zbog nepoštovanja odnosa vozač-pješak, od čega je 14 pješaka i 176 vozača.

Policijska uprava Bijeljina apeluje da svi vozači poštuju saobraćajna pravila, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.