latinica  ћирилица
18/01/2022 |  12:48 ⇒ 15:57 | Autor: RTRS

Babić iz Melburna: I drugog dana Australijan opena slaba posjeta

U Australiji je toku prvi Gren slem teniski turnir u sezoni, a Majkl Babić, novinar i fotograf srpskog porijekla, koji dugo živi u Melburnu i redovno izvještava sa Australijan opena, na svom zvaničnom Fejsbuk profilu ističe kako je u prva dva dana zabilježena jako slaba posjeta.
Majkl Babić -
Majkl Babić

- Drugi dan opet slaba posjeta. Kako dani odmiču biće slabije, jer igrači zbog kojih se došlo ispadnu u prvom i drugom kolu, onda se osjeti pad. Najviše se proda ulaznica generalnog ulaza, koji omogućava prilaz vanjskim terenima, te su karte najjeftinije. Pozitivnih je 39.725 na virus korona u Viktoriji za poslednja 24 časa, sigurno doprinosi tome - naveo je Babić.

On je i prvog dana takođe imao zanimljivu objavu predviđajući krah u posjeti na ovogodišnjem izdanju Australija opena.

- Prosek broja gledalaca prvog dana takmičenja u protekloj deceniji, bio je između 51.000 i 63 000. Rekord je oboren 2019. godine sa 796.435 za 14 dana - naveo je Babić. 

Podsjećamo, u Melburnu nema prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, koji je poslije 11 dana morao da se vrati u Srbiju, jer vlasti Australije nisu mu odobrile vizu za ulazak u zemlju, čime je bio onemogućen da brani krunu, koju je osvajao devet puta, a tri puta uzastopno u posljednje tri godine.