latinica  ћирилица
18/01/2022 |  15:39 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

Šume Srpske: Pojedinci iznose netačne informacije radi jeftinih političkih poena

Јavno preduzeće Šume Republike Srpske saopštilo je da pojedinci, radi prikupljanja jeftinih političkih poena, dovode u zabludu gpađane Republike Srpske iznoseći netačne i neprovjerene informacije o radu ovog preduzeća.
Šume Republike Srpske -
Šume Republike Srpske

- Ukoliko postoji bilo kakva informacija ili analize o neregularnostima, oni koji ih posjeduju znaju kome treba da se obrate. Јavno preduzeće će, ukoliko se ovakva praksa nastavi, biti primorano da traži zaštitu pred nadležnim organima - navedeno je u reagovanju ovog preduzeće na iznesene netačne i neprovjerene informacije i paušalne ocjene o njihovom poslovanju.

Iz Šuma Republike Srpske su naveli da ovo preduzeće podržava rad svih kontrolnih organa kada su u pitanju kontrole bespravnih aktivnosti u šumarstvu, dodajući da nikako ne stoje iza pojedinaca koji se bave nezakonitim radnjama bilo kakve vrste.

- Pominjanje preduzeća kojima se prodaje roba mimo cjenovnika Јavnog preduzeća, bez tačnih i konkretnih podataka, je ništa drugo nego izmišljotina. Јavno preduzeće vrši prodaju šumskih drvnih sortimenata kupcima na osnovu zaključenih ugovora. Svi drvni sortimenti se prodaju po Cjenovniku na koji saglasnost daje Vlada Republike Srpske - istaknuto je iz Šuma Republike Srpske"

U saopštenju se navodi da svako ko ima bilo kakvu informaciju o nelegalnim aktivnostima u šumarstvu i u ovom javnom preduzeću, ima i mogućnost i da to prijavi.