latinica  ћирилица
18/01/2022 |  17:59 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Dodik-Adžić: Rekonstrucija magistralnog puta Klašnice - Gradiška važan projekat (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Gradišci da će u narednih mjesec dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji magistralnog puta Klašnice - Gradiška.
Milorad Dodik i Zoran Adžić - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Zoran AdžićFoto: RTRS

Vrijednost ovog projekta je oko 26 miliona KM.

Dodik je nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem istakao da je to jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

- To je magistralni put sa najvećom frekvencijom vozila još u bivšoj Јugoslaviji, te su ovi radovi od izuzetnog značaja za buduće vrijeme - rekao je Dodik.

Istakao je da je Gradiška mjesto uspjeha.

- O tome svjedoče realizovani projekti koji su promijenili lik grada i način života u njemu. Rast broja zaposlenih u posljednje dvije godine govori da se ovdje vodi računa o svim segmentima koji se, prije svega, tiču zapošljavanja - dodao je Dodik.

Sastanak Dodik i Adžić (Foto: RTRS)

Navo je i da je završen stečajni postupak u preduzeću "Ratarstvo" Nova Topola, a kojim je Republika Srpska dobila oko osam hiljada hektara zemljišta.

- To zemljište nam je sada na raspolaganju, te ćemo pronaći način kako da ga najfunkcionalnije rasporedimo, te da budu zadovoljni svi koji žele da rade, a naročito mladi koji žele da ostanu na ovom prostoru, a koje treba da podstičemo dodjelom zemljišta, ali i značajnim podsticajima - rekao je Dodik.

On je napomenuo da je prošle godine isplaćeno oko 14 miliona podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima na prostoru Gradiške.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je Gradiška uvijek imala podršku institucija Republike Srpske, što je i preduslov ubrzanog razvoja grada.

Adžić je zahvalio Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Srpske, koji su prepoznali da lokalna uprava u Gradišci radi u interesu svojih građana i privrednika.

- Zadovoljstvo je čuti od gospodina Dodika i ministara da je vidljivo i prepoznatljivo svima šta je sve urađeno u Gradišci u proteklih četiri-pet godina. Grad to ne bi mogao ostvariti da nije bilo podrške Vlade Republike Srpske i pojedinih ministarstava. Zajedno smo realizovali značajne razvojne projekte, želeći da omogućimo ljudima da ostaju na ovim prostorima i žive od svog rada - istakao je Adžić.

On je naglasio da je na današnjem sastanku Gradiška dobila podršku i za druge planirane projekte, kao što je projekat "Srpska varoš", koji je vezan za uređenje prostora uz Hram Pokrova Presvete Bogorodice, te projekat rekonstrukcije Sokolskog doma, u kojem će se moći sagledati sva istorija Gradiške.

Sastanku su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske Davor Kostrešević i direktor Јavnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić.