latinica  ћирилица
18/01/2022 |  20:06 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Bojinović za RTRS: Srbija propustila veliku šansu (VIDEO)

Rukometaši Srbije sinoć su završili učešće na Evropskom šampionatu. Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Mladen Bojinović teško se miri sa činjenicom što Srbija nije prošla grupnu fazu.
Mladen Bojinović - Foto: RTRS
Mladen BojinovićFoto: RTRS

- Propuštena je velika šansa da se prolaskom grupne faze Evropskog prvenstva srpski rukomet izdigne iznad prosjeka - rekao je Bojinović za RTRS.

Legendarni rukometaš kaže da je presudan bio meč protiv Hrvatske i čini mu se da se reprezentacija Srbije nije snašla sa komplikovanim kovid pravilima.

Sumirajući učinak srpske reprezentacije Bojinović hvali golmane, desna krila, pivotmene. Zakazali su bekovi kaže Bojinović i ističe da treba pružiti šansu selektoru Đeroni da i dalje predvodi Orlove.

Nakon što je Srbija završila takmičenje, za Bojinovića nema dileme za koga će navijati u nastavku Evropskog prvenstva - reprezentaciju Rusije koju s klupe predvodi Banjalučanin Velimir Petković.

Island je najprijatnije iznenađenje Evropskog šampionata za nekadašnjeg kapitena Srbije. Ipak, jedna reprezentacija se i na ovom takmičenju izdvaja po kvalitetu.

Nakon svega što je vidio Bojinović se nada da će "Orlovi" i u budućnosti biti dio velikih takmičenja i da će u godinama koje slijede ponovo doći u situaciju da se bore za najviše domete.

Pogledajte video: