latinica  ћирилица
19/01/2022 |  07:01 ⇒ 07:01 | Autor: SRNA

Poledica u višim krajevima, magla na području Bihaća

Većina puteva u Republici Srpskoj jutros je prohodna, vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog poledice neophodan je oprez preko prevoja, u višim predjelima i na prilazu mostovima i tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Poledica (foto:zosradio.ba) -
Poledica (foto:zosradio.ba)

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Sanski Most.

Na lokalitetu "Krupačke stijene" u mjestu Kijevo, opština Trnovo, danas će zbog minerskih radova dolaziti do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu prema enitetskoj granici u periodu od 13.00 do 15.00 časova.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Banjaluka-Stari Majdan i u tunelima Čiljegovići na putu Lapšišnica-Ljubogošta i Ugar na dionici Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH, a otežan je saobraćaj zbog odrona na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, kao i na putu Bistrica-Podgrab odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice i Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH. Јednom trakom zbog klizišta prolazi se regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta voziti opreznije i poštovati uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica tokom saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja. Isti režim u odvijanju saobraćaja je i na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Јablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a apeluju da vozači budu maksimalno oprezni i da na put ne kreću bez zimske opreme.