latinica  ћирилица
19/01/2022 |  09:16 ⇒ 10:25 | Autor: RTRS

Babić iz Melburna: Na ulazu niko ne provjera da li ste vakcinisani ili ne (VIDEO)

U toku je treći dan prvog Gren slem turnira u sezoni, a Majkl Babić, novinar i fotograf srpskog porijekla, koji dugo živi u Melburnu i redovno izvještava sa Australijan opena, na svom zvaničnom Fejsbuk profilu zapazio je da se na tribine ulazi bez ikakve kontrole, da li ste vakcinisani ili ne.
Majkl Babić (Foto: Michael Babić Facebook) -
Majkl Babić (Foto: Michael Babić Facebook)

- Јutros na ulazima niko ne pita da li ste vakcinisani. Možeš da skeniraš kod, i kad vide da nešto čačkate na telefonu, ulazite bez problema. Ništa bolje nisam ni očekivao, s obzirom da znam da na kapijama u kompleks rade obični radnici obezbjeđenja, a među njima je i veliki broj onih koji su nedavno stigli u Australiju. Iako jasno piše i medijski danima je obavještavana javnost da se na turnir neće moći bez potvrde o dvostrukoj vakcinaciji, očigledno da takva pravila ne važe za sve - kaže Babić.

On je i prethodna dva dana izvještavao o veoma slaboj posjeti u Melburn parku. 

Podsjećamo, najbolji igrač planete Novak Đoković, nije mogao da učestvuje na Australijan Openu, jer su ga federalne vlasti deportovale u Srbiju, odbijajući da mu izdaju vizu, a Federalni sud Australije sutra će objaviti razloge za odbacivanje žalbe Đokovića na ukidanje vize.