latinica  ћирилица
19/01/2022 |  11:53 ⇒ 11:53 | Autor: RTRS

Tegeltija i Mekdonaldova razgovarali o budućoj saradnji

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je tokom današnjeg razgovora u Sarajevu sa rezidentnim koordinatorom UN za BiH Ingrid Mekdonald da izuzetno cijeni dosadašnju ekspertsku i analitičku pomoć i podršku agencija UN reformskim procesima u BiH.
Ingrid Mekdonald i Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Ingrid Mekdonald i Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je istakao da BiH ostaje posvećena jačanju ljudskih prava, demokratije, zaštite životne sredine, položaja mladih, ekonomskom razvoju i povećanju kvaliteta života građana kroz ispunjenje Ciljeva održivog razvoja, definisanih zajedno sa UN.

Tokom susreta razgovarano je o budućoj saradnji BiH sa UN i o formiranju Zajedničkog upravnog odbora između UN i BiH za sprovođenje "Okvira saradnje za održivi razvoj između UN i BiH u periodu 2021-2025. godine, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o Regionalnom programu UN za jačanje uloge mladih u promovisanju međusobnog povjerenja, razumijevanja i konstruktivnog dijaloga u svjetlu usklađenosti sa novim Okvirom saradnje UN za održivi razvoj u BiH i podrške mladim ljudima u BiH i regionu.