latinica  ћирилица
19/01/2022 |  12:08 | Autor: RTS

Nadal u 3. kolu AO

Španski teniser Rafael Nadal eliminisao je Јanika Hanfmana sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:4) u drugom kolu Australijan opena. U narednom meču suparnik će mu biti Karen Hačanov.
Rafael Nadal -
Rafael Nadal

Trenutno peti teniser svijeta je savladao Nijemca Јanika Hanfmana za manje od tri sata igre iako nije igrao u najboljem izdanju i servis ga nije baš najbolje služio.

Nijemac je čak 12 puta uspijevao da dođe do brejk šansi ali ni jednu nije realizovao dok je Nadal bio znatno efikasniji i u prva dva seta već na početku osvajao prednost.

Nešto značajniji otpor Hanfman je uspio da pruži u trećem setu ali je to bilo sve što je mogao učiniti.

U situaciji kada nema Novaka Đokovića na njegovom "omiljenom" grend slemu, Rafael Nadal je u prilici da dođe do svog 21. grend slema ali ga do tada čeka dug i vrlo neizvjestan put na kome su mu, između ostalih, potencijalni rivali Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Sljedeći suparnik na tom putu u trećem kolu biće mu Karen Hačanov, koji je sa 3:0 u setovima savladao Benjamina Bonzija.

U treće kolo plasirao se i Mateo Beretini, koji je izgubio jedan set od Amerikanca Kozlova, dok se Denis Šapovalov namučio protiv Korejca Kvona, ali ostvario trijumf od 3:2 u setovima, poslije četiri i po sata tenisa.

Francuz Manarino bio je ubjedljiv protiv Huberta Hurkača - 6:4, 6:2, 6:3 i u trećem kolu će igrati protiv boljeg iz duela između Karaceva i Mekdonalda.