latinica  ћирилица
19/01/2022 |  12:49 ⇒ 17:35 | Autor: SRNA

Pošte Srpske uskoro digitalizuju usluge (VIDEO)

U drugom kvartalu ove godine Pošte Srpske počeće sa digitalizacijom poštanskih usluga, koja će omogućiti njihovu širu dostupnost i olakšano poslovanje korištenjem mobilne aplikacije, najavio je izvršni direktor za IKT, razvoj, prodaju i marketing u ovom javnom preduzeću Zoran Protić.
Pošte Republike Srpske - Foto: RTRS
Pošte Republike SrpskeFoto: RTRS

- Mobilna aplikacija bi našim korisnicima u zemlji i inostranstvu trebalo da omogući plaćanje svih vrsta računa isto kao i na šalteru pošte - rekao je Protić.

On je napomenuo da korisnici za korištenje ove aplikacije neće morati imati otvoren račun kod određene banke, već će plaćanje biti omogućeno putem svih platnih kartica.

- Јedna od prednosti aplikacija jeste da na jednom mjestu možete plaćati sve vrste računa, a potrudili smo se da korisnicima omogućimo da se jednostavno uloguju, te da imaju pregled svojih mjesečnih troškova - kaže Protić.

Prema njegovim riječima, preduzeće širom Srpske ima više od 250 poslovnih jedinica poštanske mreže.

Direktor preduzeća Pošte Srpske Miladin Radović rekao je da je uprava kompanije kontinuirano unapređivala poštanske usluge, posebno na planu digitalizacije.

- Vodili smo računa o svim našim zaposlenima, ali i korisnicima posebno u periodu kada su uticaji virusa korona bili najveći na cijelo društvo - naveo je Radović.