latinica  ћирилица
19/01/2022 |  14:04 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Nastava u Srpskoj počinje u ponedjeljak (VIDEO)

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara, kao što je i planirano, rečeno je za RTRS u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.
Učenici - Foto: RTRS
UčeniciFoto: RTRS

Nastava će se odvijati u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta školske 2021/2022. godine.

Opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj obavezni su da prate i redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture o epidemiološkoj situaciji.

      View this post on Instagram

A post shared by Ministarstvo PiK RS (@ministarstvoprosvjeteikulture)

Iz Ministarstva ističu da ukoliko bude bilo potrebno štabovi treba da dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

- Prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole ili samo određene škole sa područnim odjeljenjima ili bez područnih odjeljenja - saopšteno je iz Ministarstva.

Preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za odvijanje nastave u školama za školsku 2021-2022. godinu nalaze se na linku skolers.org/materijali/covid-19/.