latinica  ћирилица
19/01/2022 |  17:07 ⇒ 18:17 | Autor: SRNA

Bečić: Na sceni najava pokušaja ustavnog puča

U Crnoj Gori je na sceni najava klasičnog pokušaja ustavnog puča, gaženja najvišeg pravnog akta, izborne volje građana i svih postulata demokratije, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić.
Aleksa Bečić (foto: Skupština Crne Gore) -
Aleksa Bečić (foto: Skupština Crne Gore)

Bečić je ukazao da oni koji su se kleli da sa DPS-om neće ići u bilo kakve varijante i prije mjesec tvrdili da sa tom partijom neće nikada imati bilo šta, "nude takvom DPS-u da mu prinesu na tacnu slobodarske glasove građana Crne Gore i zajedno formiraju parlamentarnu većinu".

On je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore nazvao političkom prevarom, licemjerstvom, nemoralom, kukavičlukom i političkom izdajom, dodajući da se kao rezultat toga dobija velika narodna izdaja.

- Dobijete izdaju epskih razmjera. Izdaju vijeka. Izdaju kakvu ne pamti Crna Gora - naveo je Bečić u obraćanju građanima.

Bečić je istakao da će mu, ako bude smijenjen od "pučista", to biti velika čast i da će čist izaći pred građane Crne Gore.

On je dodao da ako "izdaja narodne volje" dovede do toga da ponovo bude opozicioni poslanik, biće mu čast da nastavi da predvodi nepokolebljivi i hrabri narod Crne Gore svih vjera i nacija.

- Ko god se pokušao poigrati sa voljom naroda ili ko je god potcijenio narod Crne Gore, doživio je veoma brzo hladan tuš - ocijenio je Bečić i dodao da "stalno obesmišljavanje demokratije i Ustava mora prestati".

On je dodao da su građani Crne Gore 30. avgusta 2020. godine glasali za promjenu, a ne prevaru i dodao da su takvo opredjeljenje građani potvrdili i na svim lokalnim izborima od tada.

Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića potpisao je 31 poslanik opozicije i članica vladajuće koalicije, koalicija "Crno na bijelo".