latinica  ћирилица
19/01/2022 |  17:10 ⇒ 13/09/2023 | 20:29 | Autor: SRNA

Službenici američke Ambasade u Tužilaštvu; Traže podizanje optužnice protiv Dodika bez obzira ima li dokaza ili ne!?

Službenici Ambasade SAD u BiH boravili su juče u Tužilaštvu BiH u Sarajevu gdje su razmatrali mogućnosti za podizanje optužnice protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa kupovinom kuće u Beogradu, saznaje Srna iz izvora bliskih američkoj Ambasadi u Sarajevu.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: Screenshot
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: Screenshot

Tom prilikom, prema saznanjima Srne, službenici američke Ambasade tražili su i našli tužioca koji je pristao da obavi taj zadatak.

Isti izvor Srni je potvrdio da su službenici Ambasade SAD tražili po svaku cijenu da se protiv Dodika podigne optužnica bez obzira da li ima dokaza ili ne, ali da je, kako su rekli, moraju osmisliti i podići.

Više puta Tužilaštvo BiH je pokretalo postupak protiv Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, zbog kredita koji je odobren Dodiku za kupovinu kuće u Beogradu.

Tom prilikom uhapšeni su Pavlović i nekoliko službenika ove banke. Međutim utvrđeno je da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sva dokumentacija u vezi sa kreditom za kupovinu kuće bila uredna, a uhapšena lica ubrzo su puštena iz pritvora.

Srna je jutros poslala pitanje Ambasadi SAD u BiH u vezi sa ovim saznanjima, ali u Ambasadi su se oglušili na upit - odgovor u toku dana nije stigao.