latinica  ћирилица
19/01/2022 |  18:45 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Milatović za RTRS: Inicijativa Abazovića poražavajuća i nelogična

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Јakov Milatović rekao je za RTRS da je inicijativa Građanskog pokreta URA za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, poražavajuća.
Јakov Milatović - Foto: RTRS
Јakov MilatovićFoto: RTRS

- Zaista je bio iznenađujući potez potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, jer upravo dolazi u trenutku kada je u decembru u odnosu na ranije, ostvarena impresivna saradnja Vlade i parlamentarne većine - izjavio je Milatović.

I kao rezultat te saradnje došlo je do promjene u Tužilačkom savjetu koji će sada birati nove tužioce.

- Takođe došlo je do izglasavanja kapitalnog, istorijskog budžeta i kao kruna došlo je do izglasavanja reformskog programa "Evropa sad". Tako da ovaj potez potpredsjednika Vlade i njegove stranke potpuno mijenja pozitivan trend nakon svih dešavanja u decembru - kaže Milatović.

Istakao je da je prijedlog za manjinsku vladu poprilično neracionalno rješenje, jer, kako ističe, novom manjinskom vladom neće se riješiti nijedno pitanje koje trenutno ni ova Vlada ne može da riješi.

- A nova manjinska vlada ne dodaje dodatnu vrijednost u odnosu na postojeću Vladu. Dodatno je poražavajuće što je potpredsjednik Vlade danas u skupštinsku proceduru stavio izglasavanje nepovjerenje Vladi zajedno sa DPS-om koji je Crnu Goru u prethodnih 30 godina doveo u nezavidnu situaciju i u moralnom i u ekonomskom smislu. I to je potpredsjednik u više navrata govorio i protiv toga se borio - naveo je Milatović.

Milatović ističe da je inicijativa nelogična.

-  I još jedna nelogična stvar, podnosi inicijativu za izglasavanje samom sebi. Što onda sam nije podnio ostavku u toj istoj Vladi? Krajnje etički bi bilo da podnese ostavku. Ili treba povući inicijativu ili dati ostavku kad je on u pitanju - zaključio je Milatović za RTRS.