latinica  ћирилица
19/01/2022 |  21:03 ⇒ 20/01/2022 | 08:57 | Autor: SRNA

Završen protest ispred Vlade Crne Gore, najavljeno novo okupljanje

U Podgorici je završen protestni skup na kojem je nekoliko stotina građana dalo podršku Vladi Crne Gore i premijeru Zdravku Krivokapiću, a novo okupljanje najavljeno je sutra ispred zgrade Vlade, kao i u drugim gradovima Crne Gore.
Protest protiv formiranja manjinske vlade (Foto: rtcg.me) -
Protest protiv formiranja manjinske vlade (Foto: rtcg.me)

Sa protesta građana, nezadovoljnih inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi, poručeno je da svi politički činioci treba što prije da se odrede u pogledu novonastale krize, a da Vlada treba da se sastavlja u okviru parlamentarne većine.

Okupljeni građani su na 15 minuta blokirali i dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog.

Poslanik Demokratske Crne Gore u crnogorskom parlamentu Momo Koprivica, koji je kao građanin prisustvovao protestu, rekao da treba sačuvati izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. godine.

- Građani su jasno rekli da ne žele da se Demokratska partija socijalista /DPS/ pita, a manjinska vlada znači da se DPS pita - rekao je Koprivica novinarima.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin rekao je da se, nakon reformskih koraka, ruši ono što je narod izabrao na parlamentarnim izborima.

- Na djelu je neviđena politička korupcija - dodao je Dobričanin.

Okupljenima se obratio Slobodan Bulajić iz nevladine organizacije "Miholjski zbor" koji je naveo da se sprema izdaja i prekrajanje izborne volje građana.

- Preostalo je da se izborna volja brani. Sada, kada su krenule promjene na bolje, kada treba krenuti u ozbiljnu reformu, po predlogu URA ruši se Vlada, a zvanično se traži manjinska koju niko častan neće podržati - dodao je Bulajić.

Koalicija "Crno na bijelo" podnijela je danas Skupštini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Ta koalicija predlaže model manjinske vlade u kojoj, kako je rekao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Potom je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Abazovića.