latinica  ћирилица
20/01/2022 |  08:18 ⇒ 11:17 | Autor: RTRS

Veliki interes stranih investitora za Gradišku (VIDEO)

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je za RTRS da se na području ovog grada realizuju značajni infrastrukturni projekti čiji je cilj stvaranje boljih uslova života za sve građane i privredni razvoj.
Zoran Adžić - Foto: RTRS
Zoran AdžićFoto: RTRS

- Trudimo se da omogućimo ravnomjerno infrastrukturno ulaganje u cilju boljeg života i ostanka građana na svojim imanjima - rekao je Adžić u Јutarnjem programu.

On je naveo da je u Gradišci, prvi put od 1990. godine, registrovano više od 11.000 zaposlenih.

- Grad Gradiška je proaktivna i energična lokalna uprava koja ima još mnogo spremnih projekata, a naš cilj je dalji privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta - rekao je Adžić i dodao da se Gradiška razvija krupnim koracima zahvaljujući podršci institucija Republike Srpske.

On je naveo da je grad opredijeljen za infrastrukturnu podršku privrednom razvoju, navodeći da postoji veliki interes stranih investitora za ulaganja u ovu lokalnu zajednicu.

- Važno je da strani investitori imaju sigurnost i podršku lokalne uprave, a u Gradišci to svakako imaju - rekao je Adžić, navodeći prednosti ovog grada za ulaganja - geografska pozicija, olakšice priliko registracije poslovanja i povoljna cijena građevinski opremljenog zemljišta.

On je istakao da je cilj ostanak mladih ljudi i razvoj privrede u cilju razvoja ovog grada, ali i čitave Republike Srpske.