latinica  ћирилица
20/01/2022 |  10:02 ⇒ 10:02 | Autor: SRNA

Nešić: Izetbegović da zaboravi na lude snove o BiH bez Srba i Srpske

Predsjednik DNS- Nenad Nešić rekao je da je Bakir Izetbegović glavni kočničar BiH, ali da treba da zaboravi na lude snove o BiH bez Srba i Republike Srpske.
Nenad Nešić (foto:Milorad Divjak) -
Nenad Nešić (foto:Milorad Divjak)

On je smatra da je Izetbegović glavni kočničar BiH dok Hrvatima bira lažnog člana Predsjedništva, Srbima želi da ukine Republiku Srpsku, a njihove legitimne zaštitnice i matice želi udaljiti iz priče o BiH.

- I samo neko ko ne želi mir nego sukobe, neko ko ne želi napredak nego mržnju i neko ko mrzi druge narode osim svog to ne razumije, a taj neko je Bakir Izetbegović - rekao je Nešić.

On je Izetbegoviću poručio da je svim Srbima Republika Srpska iznad svega i svake političke razlike, te da zaboravi na lude snove o BiH bez Srba i njihove Republike.

Prema njegovim riječima, izbori u BiH su ove godine i bošnjački narod ima šansu da glasanjem pokaže da se razlikuje od onog koji sebe smatra njihovim vođom, bavi se mržnjom prema Srbima i Republici Srpskoj i gubi razumijevanje svakog ozbiljnog međunarodnog faktora, uključujući i Tursku.

Nešić je istakao da je veoma važno i dobro da Hrvatska, Srbija i Turska imaju želju da, razumijevajući ravnopravne interese sva tri naroda, pomjere sa mrtve tačke rješavanje političke krize u BiH, saopšteno je iz DNS-a.