latinica  ћирилица
20/01/2022 |  11:00 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Turkovićeva nazvala građane razmaženim: "Svi mi imamo jako dobar život"

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković "analizirala" je ekonomsku situaciju u BiH i život građana. Iz njene "analize" zaključuje se da građani žive jako dobro, ali da su razmaženi, kako ih je i sama nazvala. Kaže - "imaju toplinu doma, svjetlo i nešto da pojedu", a i većina "može da sastavi kraj s krajem" što je, izgleda, dovoljno za "jako dobar život" koji, tvrdi, svi imamo.
Bisera Turković - Foto: RTRS
Bisera TurkovićFoto: RTRS

Turkovićeva je za Hajat TV komentarisala aktuelnu političku situaciju u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen uticaj na život građana.

- Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobija bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo - rekla je Turkovićeva, prenosi Kliks.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turkovićeva je odgovorila da "niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede".

- Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svjetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi - istakla je ona.

Dodala je da nju u Sjednjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokratije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi "šatore oko Stejt departmenta u Vašingtonu, u koje su smješteni beskućnici".

- Vi ovdje oko Predsjedništva BiH i Savjeta ministara i parlamenata nemate šatore sa beskućnicima - rekla je Turkovićeva.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

- Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda, mi imamo solidan život - zaključila je Turkovićeva.

Izvor: RTRS/Kliks