latinica  ћирилица
20/01/2022 |  11:42 | Autor: Agencije

Đerona: Ponosan sam na tim Srbije

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona, sumirajući utiske poslije Evropskog prvenstva, rekao je da ostaje žal za neostvarenim plasmanom u drugu rundu takmičenja.

Rukometaši Srbije završili su učešće na EP nakon preliminarne faze takmičenja u Segedinu, nakon pobjede protiv Ukrajine i dva poraza od Hrvatske i Francuske.

- Ostaje žal za za neostvarenim plasmanom u drugu rundu takmičenja, prije svega zbog prilike da igramo još utakmica jer to je ono što nam nedostaje - veći broj zvaničnih utakmica, više međunarodnih utakmica kako bi se steklo neophodno iskustvo. Sa jedne strane za iskustvo ekipe, a sa druge strane i za pojedne igrače - rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza.

Srbija je sa skorom od 1-2 završila kao treća u grupi A i u generalnom plasmanu našla se na 14. mjestu.

- Imamo nekoliko igrača koji u svojim klubovima igraju evropska takmičenja, ali veliki broj igrača nema takvo iskustvo ili ima vrlo malo iskustva tog tipa. Ono što je dobro jeste da smo u svim utakmicama igrali kao tim. Neki igrači su otpadali zbog korone, drugi su se vraćali u ekipu i na utakmice sa samo dva ili tri treninga i bilo je teško održati tim. Ali svi igrači i cijeli stručni štab je uradio izuzetan posao i mislim da iako smo izgubili od Hrvatske i Francuske, svi mogu biti ponosni na ekipu, rekao je Đerona.

Selektor Srbije je govorio i o tome šta je bilo dobro, a šta manje dobro na takmičenju.

- Ono što je bilo negativno je svakako korona i problemi vezani za nju, a pozitivno - karakter koji je pokazao tim u važnim trenucima. Bilo je problema, ali ekipa je održala zajedništvo, identitet. To nije bilo iznenađenje, ali sam ponosan na momke i to mi daje nadu za budućnost da kada budemo kompletni možemo napraviti dobre stvari - kaže Đerona, koji je objasnio i šta je najveća snaga ove ekipe.

- To bi sigurno bila odbrana. Imamo snažnu odbranu, iako je u pojedinim trenucima bilo grešaka, ali smo pokazali da smo ekipa kojoj je teško dati gol, a to se uglavnom dešavalo u trenucima kada izgubimo loptu i kada protivnici stvore kontranapad. Mada i u takvim situacijama, naši golmani su obavljali dobar posao i u svakom slučaju moramo da očuvamo dobru odbranu kojom sam veoma zadovoljan. Ono na čemu treba više da se radi je napad i da poboljšamo tranziciju - zaključio je Đerona.