latinica  ћирилица
20/01/2022 |  12:26 ⇒ 12:30 | Autor: B92

Medvedev slavio poslije četiri seta za 3. kolo AO (VIDEO)

Prvi favorit za osvajanje Australijan opena Danil Medvedev plasirao se u 3. kolo pobjedom nad domaćim teniserom Nikom Kirjosom.
Danil Medvedev - Foto: getty
Danil MedvedevFoto: getty

Meč je trajao skoro dva i po sata i završen je rezultatom 3:0 – 7:6(7:1), 6:4, 4:6 i 6:2).

Medvedev kao drugi nosilac, ali glavni favorit nakon što Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da igra, u sljedećoj rundi će igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa, kome je Rišar Gaske predao meč u 3. setu.

Kirjos je u meču protiv Medvedeva priredio očekivani spektakl, atraktivne poteze, servise ispod ruke, svađe sa sudijama i komunikaciju sa publikom.

Pružio je dobar otpor u skoro dva seta, ali je kvalitet bio na strani ruskog tenisera i koristio je svoje prilike da u pravo vrijeme prelomi svaki od setova.

Zapravo, u prvom je rano došao do brejka, ali se Kirjos vratio nošen podrškom sa tribina.

Uspio je da uđe u taj-brejk, a onda se potpuno raspao. Izgubio je sedam uzastopnih poena i Medvedev je tako došao do prvog seta.

U drugom su serviseri dominirali sve do 10. gema kada je Kirjos ponovo posustao, a Medvedev to iskoristio da mu oduzme servis i ujedno osvoji drugi set.

Gotovo preslikan je bio treći set sve do 7. gema kada je Australijanac napravio potpuni šou. Napao je Medvedeva, a onda osvojio spektakularan poen na mreži kojim je dobio dvije brejk lopte.

Istrčao je krug skoro oko cijelog terena, a onda drugu brejk loptu pretvorio u vođstvo od 4:3, a kasnije to potvrdio dobrim servisima za osvajanje trećeg seta.

Potrajala je ta euforija još nekoliko gemova, ali je onda Medvedev iskoristio trenutak slabosti na servis Kirjosa, oduzeo servis i vrlo brzo rutinski priveo četvrti set kraju, a samim tim i cijeli meč.