latinica  ћирилица
20/01/2022 |  18:08 ⇒ 18:09 | Autor: sputniknews.com

URA: Krivokapić ruši svoju Vladu

Iz URE su se oglasili povodom saopštenja premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića u kome se navodi da URA nastoji da izvrši ustavni puč.
Građanski pokret URA (foto: facebook.com / pokretura) -
Građanski pokret URA (foto: facebook.com / pokretura)

- Na brzinski sazvanoj elektronskoj sjednici, putem telefona, preko Vocapa, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i, protivustavno, tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona. URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta. Istina je surova - Krivokapić je, sa par ministara, privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes. Za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nisu sposobni - odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje iz Kabineta premijera.

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, "prevashodno SAD kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade".

- Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu, a priča o međunarodnoj podršci. U istoriji ostaće upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu. URA nije, i nikada neće biti nemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu. Legitimno je da se ljutite na nas što vi kaskate u mjestu - poručili su iz URE.

Međutim, kako dodaju "nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno".

- Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU - zaključuju iz URE.