latinica  ћирилица
20/01/2022 |  18:33 ⇒ 19:45 | Autor: sputniknews.com

Bečić objavio raspored sjednica na kojima se odlučuje o sudbini Vlade Crne Gore

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je tri sjednice parlamenta, koje će se održati 3. i 4. februara.
Aleksa Bečić (foto: Skupština Crne Gore) -
Aleksa Bečić (foto: Skupština Crne Gore)

- U prethodna dva dana pristigla su mi tri zahtjeva za vanrednim zasejdanjem Skupštine. Podsjećam da saglasno Ustavu Crne Gore i Poslovniku o radu Skupštine vanredno zasjedanje se saziva na zahtev predsjednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika, a da podnosilac zahtjeva za vanredno zasjedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice. Saglasno prethodnom, sazvane su tri sednice vanrednog zasjedanja Skupštine Crne Gore - napisao je Bečić na Tviteru.

On je dodao da je prva sjednica zakazana za 3. februar u 11 sati, na zahtev Vlade Crne Gore, sa dve tačke dnevnog reda: 1. Predlog za razrješenje potpredsednika Vlade dr Dritana Abazovića i 2. Prijedlog za izbor potpredsjednika Vlade i ministra finansija i socijalnog staranja, mr Milojka Spajića.

- Druga, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 4. februar u 10 sati sa jednom tačkom dnevnog reda - Prijedlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore. Treća, na zahjtev 31 poslanika, za 4. februar u 11 sati sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vlade Crne Gore; 2. Prijedlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi - napisao je Bečić.