latinica  ћирилица
20/01/2022 |  19:45 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Nema potrebe za raspoređivanjem NATO trupa u distriktu

Zamjenik načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu Bris Hude u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Sinišom Milića rekao je da smatra da nije pogoršana bezbjednosna situacija u BiH i distriktu i da je to samo politička retorika, te da ne vidi potrebu za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom.
Siniša Milić i Bris Hude - Foto: SRNA
Siniša Milić i Bris HudeFoto: SRNA

- Kada se vratim u Brisel ambasadorima mogu reći da ne postoji bezbjednosna prijetnja Brčko distriktu i da situacija nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji i ljudi - rekao je Hude, saopšteno je iz Skupštine Brčko distrikta.

On je dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se sačuva mir u BiH i distriktu Brčko.

Milić je u razgovoru sa Hudeom u Brčkom istakao da je bezbjednosna situacija u distriktu stabilna, te da je bio iznenađen pozivom pojedinih političkih subjekata u BiH na raspoređivanje NATO trupa u Brčkom.

- Moj utisak je da nijedan narod u distriktu nije za ratnu opciju. Većina stanovnika spremna je da putem dijaloga radi na unapređenju života u ovoj lokalnoj zajednici. Znamo da razgovor između sva tri naroda nema alternativu jer smo ovdje odnos izgradili upravo na dijalogu - dodao je je Milić.

On je napomenuo da vlast u distriktu ima dobru saradnju sa supervizorom za Brčko i Lot timom EUFOR-a, kao i policijom Brčko distrikta koja profesionalno rješava sve probleme, navodi se u saopštenju.