latinica  ћирилица
20/01/2022 |  21:12 ⇒ 22:28 | Autor: RTS

Rubljov pozitivan došao u Australiju, granična policija ga pustila u zemlju

Šesti teniser svijeta Andrej Rubljov priznao je da je u Australiju došao pozitivan na virus korona i da mu je dopušteno da učestvuje na turniru. Rubljov, koji je prilikom slijetanja u Melburn imao pozitivan nalaz, naveo je da ga je granična policija pustila u zemlju.

Teniser iz Moskve osvrnuo se na lošu situaciju sa testovima na ovogodišnjem turniru, poslije čega je priznao da je došao zaražen.

- Mene lično sada ne testiraju jer sam tek preležao kovid. Kada sam letio u Australiju još sam bio pozitivan, ali nivo kovid SS, kako se to zove, neću lagati, bio je vrlo nizak i nije opasan. Bilo mi je dopušteno da uđem u zemlju. Osim toga, proveo sam više od deset dana u karantinu - rekao je on.

Andrej, koji će u trećoj rundi igrati protiv Marina Čilića, istakao je da nije siguran da bi i sada dobio negativan nalaz, ali da mu je dopušteno da igra jer nije opasan po okolinu.

- Možda bih i dalje bio pozitivan, ali više nisam zarazan i opasan. Budući da sam bio bolestan, više ne radim PCR testiranje - zaključio je Rubljov.

Ruski teniser je tako ponovo akcenat stavio na veoma lošu situaciju sa testovima na Australijan openu, gdje organizatori nisu igračima obezbijedili PCR testiranja, već to oni čine sami, ali su mnogi poslije ove njegove izjave još jednom podvukli da je ogromna nepravda učinjena Novaku Đokoviću.

Đokoviću je oduzeta viza za ulazak u Australiju pod objašnjenjem da, kao nevakcinisan i bez obzira na potvrdu o preležanom virusu u decembru, predstavlja opasnost za Australijance.