latinica  ћирилица
21/01/2022 |  07:18 ⇒ 11:35 | Autor: RTRS

Snimanje prve "Povorke sjećanja" u Kravici 23. januara; Obustava saobraćaja

U Kravici će 23. januara u okviru snimanja istorijsko-biografskog filma "Svjedok" režisera Denisa Bojića, u produkciji RTRS-a i Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina i traženje nestalih lica, biti organizovana prva od pet "Povorki sjećanja" kojima će se odati počast žrtvama odbrambeno-otadžbinskog rata.
Film "Svjedok" -
Film "Svjedok"

Tematika filma je učešće doktora Zorana Stankovića u obdukciji 7.500 srpskih žrtava i razmjerama stradanja srpskog naroda tokom ratnih dešavanja. Biće to priča o ekshumacijama iz masovnih grobnica u Mrkonjić Gradu, Kravici, Zvorniku, Brodu i Šekovićima.

Ovo je prilika da se podijeli tuga i emocija te iskaže duboko poštovanje prema žrtvama Podrinja i doktoru Zoranu Stankoviću.

Doktor Stanković je čovjek koji je iz krvi i blata ovdašnjih masovnih grobnica vadio kosti naših najmilijih i omogućavao porodicama da ih dostojno sahrane.

Saobraćaj na dionici magistralnog puta Konjević polje-Bratunac, u mjestu Kravice, biće obustavljen 23. januara od 10.00 do 12.30 i u tom periodu biće preusmjeren alternativnim putnim pravcem Drinjača-Bratunac.

U dogovoru sa svim opštinama i učesnicima, usaglašen je i plan snimanja ostalih "Povorki sjećanja".

Povorka sjećanja u Mrkonjić Gradu biće snimana 6. februara, u Brodu 13. februara, Šekovićima 20. februara, a Zvorniku 27. februara.