latinica  ћирилица
21/01/2022 |  08:44 ⇒ 08:50 | Autor: RTS

Sjajni Kecmanović u osmini finala AO

Srpski teniser Miomir Kecmanović nadigrao je Lorenca Sonega u trećem kolu Australijan opena i plasirao se u osminu finala. Rezultat je bio 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 7:5). U borbi za četvrtfinale Kecmanović će se sresti sa Gaelom Monfisom.

Poslije pobjede nad Tomijem Polom u drugom kolu, Kecmanović je nastavio da niže uspjehe karijere plasmanom i u osminu finala na otvorenom prvenstvu Australije.

Za pobjedu nad 25. nosiocem turnira Kecmanoviću je trebalo tri i po sata žestoke borbe da nadigra Lorenca Sonega koji je dvostruko bolje plasiran na svjetskoj rang listi tenisera.

Kecmanović je dobro počeo meč osvojivši prvi set, ali je u nastavku Italijan došao do izjednačenja u taj brejku jer je srpski teniser propustio nekoliko šansi da uveća vođstvo.

U nastavku Kecmanović nije dozvolio da mu opadne koncentracija i sjajnom igrom je uspio da nadigra suparnika za konačnu pobjedu.

U borbi za četvrtfinale on će se sastati sa Gaelom Monfisom koji je pobijedio Kristijana Garina iz Čilea sa 3:0 (7:6 (7-4), 6:1, 6:3).

Kecmanović i Monfis su do sada samo jednom odmjeravali snage na terenu, u Bersiju prošle godine Monfis je dobio Kecmanovića sa 4:6, 7:5, 6:3 i Srbinu će ovo biti odlična prilika za revanš i veliki uspjeh u karijeri.