latinica  ћирилица
21/01/2022 |  11:55 ⇒ 11:55 | Autor: RTRS

ORVI Zvornik nezadovoljna povećanjem invalidnine

Organizacija ratnih vojnih invalida Zvornik nezadovoljna je posljednjom odlukom Vlade Republike Srpske o povećanju osnovice invalidnina za četiri odsto.
Dragislav Mijanović - Foto: RTRS
Dragislav MijanovićFoto: RTRS

Predsjednik ove Organizacije Dragislav Mijanović kaže da je ova odluka sramna.

- 2018. godine imali smo osnovicu za obračun invalidnine 595 KM, evo sad povećavaju četiri odsto na osnovicu od 611 KM. A invalidi su svake godine stariji, a lijekovi skuplji. Sve životne namirnice su u proteklih nekoliko mjeseci poskupile, a ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije mjesečno samo za lijekove moraju dati od 200 do 400 KM - poručio je Mijanović.

Mijanović je dodao da je nezadovoljan i povećanjem osnovice boračkog dodatka, ali i radom Gradske komisije za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Zvorniku.

- Јednostavno nadležna komisija i resorno gradsko Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu ne rade kvalitetno posao za koji su zaduženi, a porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida su nezadovoljne takvim njihovim odnosom - istakao je Mijanović.

Mijanović je poručio i da će gradska Organizacija ratnih vojnih invalida Zvornik prisustvovati sutrašnjem sastanku u Istočnom Sarajevu koji organizuju predstavnici Boračke organizacije iz istočnog dijela Srpske, a na kojoj je bi trebalo da bude postignut dogovor o inicijativi izmjene Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i zakazivanja vanredne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.