latinica  ћирилица
21/01/2022 |  14:28 ⇒ 16:45 | Autor: RTRS

Cvijanović: Ulaganje u nauku i obrazovanje najsigurnija investicija u budućnost

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Predsjednica Srpske sa predstavnicima studenata - Foto: RTRS
Predsjednica Srpske sa predstavnicima studenataFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o planovima, aktivnostima i prioritetima studentskih organizacija u narednom periodu, kao i aktuelnim pitanjima iz domena visokog obrazovanja, upisne politike, studentskih prava i standarda, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su predstavnici studenata uputili poziv predsjednici Srpske za učešće na studentskoj konferenciji pod nazivom "Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu".

Predsjednica je istakla da podržava svaku dobru inicijativu koja dođe od predstavnika studenata i pozdravila organizovanje trodnevne konferencije koja će, kako je najavljeno, okupiti 500 studenata javnih univerziteta u Republici Srpskoj.

Ona je naglasila da ulaganje u nauku i obrazovanje predstavlja najsigurniju investiciju u budućnost Republike Srpske, te izrazila čvrstu opredijeljenost institucija za unapređenje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja, studentskog standarda i položaja studenata.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)