latinica  ћирилица
21/01/2022 |  15:20 ⇒ 15:21 | Autor: SRNA

Mogućnost besplatnog skijanja dobilo 3.000 djece

Za školsku djecu sa područja opština grada Istočno Sarajevo obezbijeđeno je tri hiljade besplatnih karata za skijanje u okviru projekta "Budi dijete Јahorine" Olimpijskog centra na ovoj planini.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Djeca su imala i besplatan prevoz do planine tokom zimskog raspusta.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale Žarko Čović rekao je novinarima da je oko hiljadu djece sa područja ove lokalne zajednice dobilo besplatnu kartu za skijanje koju je koristilo zajedno sa svojim instruktorima, nastavnicima i profesorima fizičkog vaspitanja.

Čović je dodao da opština Pale u saradnji sa Olimpijskim centrom i gradom Istočno Sarajevo već petu godinu uspješno organizuje besplatnu školu skijanja za djecu školskog i srednjoškolskog uzrasta.

- Ovo je praksa s ciljem da djeca imaju adekvatno skijanje. Olimpijski centar "Јahorina" obezbijedio je besplatne karte, opština Pale instruktore, a gradska uprava prevoz - izjavio je Čović i dodao da je ovo aktivnost koja je tradicionalna i koju će nastaviti podržavati.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da je ovo sjajan način za promociju olimpijske ljepotice, kao i prilika da se među djecom, možda, iznjedri budući olimpijski takmičar.

Ikonić je zahvalio rukovodstvu Olimpijskog centra "Јahorina" što je putem ovog projekta omogućio besplatno skijanje za školsku djecu sa područja opština grada Istočno Sarajevo, te istakao da će se gradska turistička organizacija truditi da na svaki mogući način promoviše ove aktivnosti.

- Ovaj projekat ima budućnost - naglasio je Ikonić.

Јedan od koordinatora za skijanje djece iz opštine Istočna Ilidža Nedeljko Lubura naveo je da sa područja ove opštine tokom zimskog raspusta skija 500 djece, učenika iz tri osnovne škole i Srednjoškolskog centra.

Lubura je zahvalio Olimpijskom centru, kao i opštini Istočna Ilidža na pružanju pomoći u organizaciji besplatnog prevoza i karti za njih 15 vođa, koji brinu za djecu.

Koordinator za skijanje Vlado Vujičuć sa Pala rekao je da djeca sa područja grada pet godina imaju besplatno skijanje, i to od 9.00 do 15.00 časova radnim danima, uz obezbijeđen prevoz po grupama i pod kontrolom koordinatora.

On je naveo da većina djece nije iskoristila tu privilegiju besplatnih karti koliko je željela, ali opet je bilo dovoljno.

Učenica Osnovne škole "Srbija" na Palama Kaja Ognjenović, koja skija pet godina, rekla je da je prezadovoljna što ima ovu mogućnost i voljela bi da to bude nastavljeno i ubuduće.