latinica  ћирилица
21/01/2022 |  15:33 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

Razgovarano o povezivanju hercegovačkih i turskih privrednika

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i direktor kompanije "Doa konsalting" Mahmut Guven posjetili su danas Područnu privrednu komoru Trebinje, gdje su sa njenim rukovodstvom razgovarali o razvoju turizma i mogućnostima povezivanja hercegovačkih i turskih privrednika.
Košarac i Guven sa rukovodstvom privredne komore Trebinje - Foto: SRNA
Košarac i Guven sa rukovodstvom privredne komore TrebinjeFoto: SRNA

Košarac je informisao predstavnike kompanije "Doa konsalting" o turističkim potencijalima Trebinja i hercegovačke regije, te istakao da postoji prostor za unapređenje ovog sektora, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

- Kada je u pitanju turizam, poseban fokus stavili smo na mogućnost povezivanja Trebinja i Hercegovine sa regijom Kapadokija, koja je zahvaljujući prepoznatljivim vožnjama balonima, među vodećim turističkim destinacijama u Turskoj. Naš cilj je da unaprijedimo postojeće i razvijamo nove turističke sadržaje na ovom prostoru, kako bismo doprinijeli ukupnoj turističkoj ponudi Trebinja na zadovoljstvo domaćih i stranih turista - istakao je Košarac.

Na sastanku je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizam, s obzirom na povoljan geografski položaj Trebinja, infrastrukturu, broj sunčanih dana tokom godine, te mediteransku klimu u ovom regionu.

- Izgradnja aerodroma u Trebinju svakako predstavlja dodatni motiv za razvoj turizma i povećanje broja turista - naveo je Košarac.

Predstavnici kompanije "Doa konsalting" izrazili su zainteresovanost za privredni potencijal u Trebinju, sa naglaskom na investiranje u eksploataciju dekorativnog kamena i mermera.

Košarac i predstavnici turske kompanije sutra će se sastati sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, te posjetiti Agrarni fond Grada Trebinja.