latinica  ћирилица
21/01/2022 |  16:15 | Autor: SRNA

Uhapšena četiri lica zbog droge

Trebinjska policija uhapsila je lica iz ovog grada čiji su inicijali N.Đ, B.M, F.R. i A.V, koja su osumnjičena da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.
Policija Trebinje - Foto: RTRS
Policija TrebinjeFoto: RTRS

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je da su pripadnici policije juče oko 2.00 časa ova lica zatekli u napuštenom objektu u Trebinju gdje su uočili odbačenu najlonsku vrećicu u kojoj se nalazila droga spid težine oko 1,9 grama.

Policija je uočila i da se u tom objektu vrši vaganje i prepakivanje droge jer je primijećena digitalna vaga i veći broj vrećica koje su, najvjerovatnije, korištene za pakovanje narkotika.

U saopštenju se navodi da su uviđajem pronađeni i oduzeti i najlonska vrećica sa spidom težine oko 214 grama, u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa oko 2,8 grama ove droge.

- Pronađeni su i oduzeti i keramička posuda u kojoj se nalazila još jedna manja vrećica sa drogom spid, težine oko 3,4 grama, nosači SIM kartica, te veći broj najlonskih vrećica koje su korištene za pakovanje droge - dodali su iz Policijske uprave Trebinje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Trebinje izvršen je pretres kuća i pomoćnih prostorija koje koriste uhapšena lica i tom prilikom je u kući koju koristi lice čiji su inicijali F.R. pronađena i oduzeta vojna poluautomatska puška.

O pronađenom oružju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji se izjasnio da to ima obilježje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U toku je rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, napominje se u saopštenju.