latinica  ћирилица
22/01/2022 |  07:58 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

SERIЈAL EMISIЈA "SVЈEDOČENjE" na RTRS (nedjelja u 21.15)

Povodom 30 godina Republike Srpske ekipa Radio-televizije Republike Srpske snimila je 33 emisije pod nazivom "Svjedočenje", odnosno 28 intervjua sa najvažnijim ličnostima koje su obilježile politički, društveni i kulturni život unazad trideset godina postojanja Republike Srpske.
Biljana Plavšić - Foto: RTRS
Biljana PlavšićFoto: RTRS

U Beogradu, a potom u Banjaluci, ekipa RTRS-a, koju čini oko dvadesetoro ljudi, intervjuisala je Biljanu Plavšić, Vinka Pandurevića, Voju Maksimovića, Nebojšu Radmanovića, Živka Radišića, Božidara Vučurevića…

U Svjedočenjima su novinari i urednici RTRS-a razgovarali sa svjedocima osnivanja i razvoja Republike Srpske o vjerodostojnim događajima u kojima su lično učestvovali.

Ovim serijalom intervjua svjedoči se o ratnom putu Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, najznačajnijim bitkama, presudnim za opstanak i odbranu srpskog naroda, stradanjima civila, međunarodnim pregovorima, kojima je bio cilj konačan završetak rata na prostorima Bosne i Hercegovine.

Svjedočenja će gledaoci moći pratiti na našem prvom programu od 23. januara od 21.15 kada u prvom intervjuu svjedoči bivša predsjednica Republike Srpske, Biljana Plavšić.