latinica  ћирилица
22/01/2022 |  12:50 ⇒ 12:58 | Autor: SRNA

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

Najmanje šest lica povrijeđeno je u okolini Ljubljane u nezgodi sa balonom na topli vazduh i akcija spasavanja stradalih još traje, a težina povreda još nije poznata.
Slovenija - nezgoda sa balonom (Foto: Ilustracija) -
Slovenija - nezgoda sa balonom (Foto: Ilustracija)

Ljubljanska policija saopštila je da je o ovoj nezgodi obaviještena oko 10.00 časova, te da je, prema prvim podacima, povrijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona.

Težina povreda nastradalih još nije poznata. Na licu mjesta intervenišu spasilačke ekipe, prenose slovenački mediji.

- Molimo sve da svojim prisustvom ne ometaju rad spasilačkih ekipa i da omoguće neometano spasavanje, kao i da poštuju uputstva policije - saopšteno je iz ljubljanske Policijske uprave.

Do nezgode je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica, gdje se 2012. godine dogodila najteža nesreća s balonom na topli vazduh u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više bilo teže povrijeđeno.

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao da aterira, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz korpe u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udaraca korpa balona odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Popularni panoramski komercijalni letovi balonom su, zbog te nesreće, više godina bili obustavljeni.