latinica  ћирилица
22/01/2022 |  19:40 | Autor: SRNA

Marić: Sarajlije udarile mladića automobilom

Osamnaestogodišnji mladić iz Mostara povrijeđen je u mostarskom naselju Balinovac, gdje su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ spriječili veći sukob dvije huliganske grupe.

Portparol Uprave policije MUP-a HNK Ljudevit Marić rekao je da je muškarac udaren automobilom u kojem su se nalazila tri lica iz Sarajeva.

Nakon policijske potjere, oni su uhapšeni na području Bijelog Polja, sjeverno od Mostara.

Povrijeđeni muškarac je kolima Hitne pomoći prevezen u Centar urgentne medicine /CUM/ Univerzitetske kliničke bolnice Mostar, a stepen povreda koje je zadobio za sada je nije poznat.

Ovaj sukob se dogodio nakon prijateljske utakmice između Sarajeva i Ljubuškog, koja je odigrana u tom zapadnohercegovačkom gradu.

Prema pisanju pojedinih medija, nekolicini navijača Sarajeva su oštećeni privatni automobili, a navodno čula se i pucnjava.

Kako je došlo do sukoba u Mostaru, budući da su navijači Sarajeva bili pod policijskom pratnjom, za sada nije poznato.

Mediji prenose da se navodno dio navijača iz Sarajeva isključio sa magistralnog puta u Žitomisliću i da su se drugim pravcem dovezli do Mostara, gdje ih je sačekala grupa navijača, kako se pretpostavlja Zrinjskog.