latinica  ћирилица
22/01/2022 |  20:45 | Autor: SRNA

Dačić: Raspisivanje parlamentarnih i lokalnih izbora 15. februara

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će vanredni parlamentarni izbori i lokalni izbori u pojedinim mjestima biti raspisani 15. februara, dok će izbori za predsjednika republike biti raspisani najvjerovatnije 2. marta.
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Dačić je napomenuo da lokalne i predsjedničke izbore raspisuje on, kao predsjednik Skupštine, dok će predsjednik republike raspisati vanredne parlamentarne izbore, a nakon obrazloženja Vlade Srbije da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

Pojasnivši da su zakonski i ustavni rokovi za raspisivanje izbora različiti, Dačić je naveo da je cilj većine stranaka da svi izbori budu održani istog dana, a neki dogovor je da to bude 3. aprila.

Dačić, koji je i lider SPS-a, nakon sastanka sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odbora SPS-a iz Јablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga, rekao je novinarima da će SPS podržati Aleksandra Vučića za predsjednika republike, ako on bude odlučio da se kandiduje.

Lider SPS-a je ponovio da se neće kandidovati za predsjednika republike, jer bi to značilo da "radi u interesu onih koji bi da sruše Vučića".

Dačić je najavio da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa predsjednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem o tome kako će SNS i SPS izaći na izbore, da li kao jedna ili dvije izborne liste, prenio je Tanjug.