latinica  ћирилица
23/01/2022 |  09:03 ⇒ 15:03 | Autor: RTRS

Ćurić: Ozbiljno smo odradili strategiju razvoja turizma (VIDEO)

Ozbiljno smo odradili strategiju razvoja turizma, ako ne i jedini u Republici Srpskoj, naglasio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, gostujući u Vikend jutro.
Mirko Ćurić - Foto: RTRS
Mirko ĆurićFoto: RTRS

- Novac koji se dobije od boravišne takse treba da se uloži u turizam, i zato nam je i stalo da se što više turista prijavi, jer te cijene su simbolične - naglasio je Ćurić.

Nastava u Republici Srpskoj počinje sutra, ali u Trebinju će ove nedjelje ići onlajn nastava.

- Prema procjenama epidemiologa ipak smo odlučili da ova sedmica bude onlajn nastava. Vjerujem da će se do tada stabilizovati situacija. Preduzimamo preventivne mjere i slušamo upustva nadležnih - istakao je Ćurić.

Ćurić se osvrnuo i na pitanje prodaje Hidroelektrane na Trebišnjici.

- Upravo prije dvadesetak godina, kada su na vlasti bili njihovi lideri, određen broj stranih fondova ušao je u HET i druge firme - istakao je gradonačelnik Trebinja.

On je naglasio da nije prikazana realna slika, te da su činjenice na strani rukovodstva hidroelektrane, Elektroprivrede i Vlade Republike Srpske u čiji rad ima puno povjerenje.

- Mi ćemo na njihovu žalost naći rješenja i nastaviti da idemo u realizaciju projekta koji čeka na realizaciju već 30,40 godina i upravo su njihovi lideri u prethodnom periodu mogli to da realizuju, ali nisu - poručio je Ćurić.