latinica  ћирилица
23/01/2022 |  09:24 | Autor: SRNA

Dezinformacije Forin ofisa dokaz da NATO diže tenzije oko Ukrajine

Zvanična Moskva danas je od britanskog Forin ofisa zatražila da prestane sa provokacijama i ocijenila da su nove dezinformacije Londona dokaz da članice NATO, na čelu sa Anglosaksoncima rade na eskalaciji tenzija oko Ukrajine.

- Pozivamo Forin ofis da prestane sa provokativnim aktivnostima i širenjem gluposti, te da pažnju usmjeri na proučavanje istorije tatarsko-mongolske najezde - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Velika Britanija nešto ranije je optužila Kremlj da pokušava da na vlast u Ukrajini dovede proruskog lidera, te da su pripadnici ruskih obavještajnih službi, u okviru planova za invaziju, u kontaktu sa određenim brojem bivših ukrajinskih političara.

Britansko Ministarstvo saopštilo je da posjeduje informacije da ruska administracija razmatra mogućnost da bivši ukrajinski poslanik Јevhen Murajev bude potencijalni kandidat za prorusko rukovodstvo.

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je da objavi dokaze za svoje optužbe objavljene u vrijeme pojačanih tenzija između Rusije i Zapada zbog gomilanja ruske vojske na granici sa Ukrajinom. Moskva negira planove za napad.