latinica  ћирилица
23/01/2022 |  12:34 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Od sutra onlajn nastava i u Višegradu (VIDEO)

Sutra počinje drugo polugodište. Zbog pogoršane epidemiološke situacije još ranije donesena je odluka da đaci u Trebinju, Ljubinju , Sokocu nastavu prate onlajn.
Onlajn nastava - Foto: ilustracija
Onlajn nastavaFoto: ilustracija

Danas je i opštinski Štab za vanredne situacije Višegrada odlučio da učenici Osnovne škole Vuk Karadžić i Srednjoškolskog centra Ivo Andrić pređu na izvođenje nastave na daljinu.

Odluka će biti na snazi sedam dana , nakon čega će biti razmatrano da li će se đaci vratiti u školske klupe.- Zaražena dva profesora i 15 učenika je u izolaciji i zbog toga smo odlučili da nastava bude na daljinu narednih sedam dana gdje će učenici pratiti nastavu onlajn primjenom sredstava elektronske komunikacije. Svi učenici imaju uslove za to i biće obaviješteni i učenici i roditelji - istakla je Dragana Zečević v.d. direktora SŠC Ivo Andrić Višegrad.

Direktor OŠ Vuk Karadžić Višegrad Momir Radojičić naveo je da je u njihovoj ustanovi izuzetno loša epidemiološka situacija .

- Trenutno, prema nepotpunim informacijama, imamo 11 zaraženih nastavnika i 42 učenika , tako da ćemo podržati odluku štaba i narednu sedmicu preći na onlajn nastavu - dodao je on.