latinica  ћирилица
23/01/2022 |  16:00 | Autor: SRNA

Knežević: DF bi mogao glasati za skraćenje mandata skupštini

Demokratski front glasaće za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine, rekao je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.
Milan Knežević - Foto: RTRS
Milan KneževićFoto: RTRS

Knežević, koji je jedan od lidera DF-a, rekao je da je ironija to što je potpredsjednik DNP-a Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu.

- Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji /premijer Zdravko/Krivokapić - /potpredsjednik Vlade Dritan/ Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine, te da se razgovorom pokuša doći do rješenja - rekao je Knežević.

Knežević je potvrdio da će DF glasati za smjenu Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine, prenosi portal RTCG.

- Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih parlamentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da ih sprovede - rekao je Knežević.

On je istakao da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.