latinica  ћирилица
23/01/2022 |  17:07 | Autor: RTS

Kako je Zlatan Ibrahimović odbranio Novaka Đokovića

Globalnoj raspravi o potrebi da se sportisti vakcinišu kako bi mogli da učestvuju na takmičenjima pridružio se i Zlatan Ibrahimović. Na pitanje francuskog novinara da li se vakcinisao, odgovorio je potvrdno i obrazložio kako je to uradio da bi zaštitio zdravlje, a ne da bi mogao da igra fudbal. Poručio je da vakcinacija iz zdravstvenih razloga nije isto kao kada to činite da biste mogli učestvujete na teniskom turniru.
Novak Đoković i Zlatan Ibrahimović - Foto: Getty Images
Novak Đoković i Zlatan IbrahimovićFoto: Getty Images

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović se, u intervjuu za francuski list Žurnal di dimanš, na sebi svojstven način osvrnuo na nedavne probleme Novaka Đokovića u Australiji.

Naglasio je da smatra da nikoga ne treba primoravati na vakcinaciju, kao i da nikog ne bi trebalo tjerati da se vakciniše samo da bi mogao da radi.

- Vakcinacija iz zdravstvenih razloga nije isto kao kada to činite da biste učestvovali na teniskom turniru. Svi koji se vakcinišu vejruju u vakcine i vjeruju da su one efikasne protiv bolesti - kazao je Ibrahimović.

Švedski fudbaler koji igra za italijanski Milan je napomenuo i da svako ima pravo na svoje mišljenje.

- Ljudi ne bi trebalo da budu primorani da se vakcinišu samo da bi mogli da idu na posao. Јa sam se vakcinisao zato što mislim da je to najbolji način da se zaštitim, ne da bih mogao da igram fudbal. To su dvije potpuno različite stvari - istakao je Zlatan Ibrahimović.