latinica  ћирилица
23/01/2022 |  18:15 | Autor: SRNA

Crna Gora: Neprihvatljiva manjinska vlada

Manjinska vlada je neprihvatljivo rješenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori, poručeno je sa protesta građana u Podgorici nezadovoljnih inicijativom za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića.
Protest u Podgorici (Foto: RTCG) -
Protest u Podgorici (Foto: RTCG)

Sa skupa, koji je počeo u 17.00 časova ispred zgrade Vlade u Podgorici, poručeno je da iza protesta ne stoji nijedna politička stranka, ali da su dobrodošli svi koji su protiv Demokratske partije socijalista /DPS/, prenose crnogorski mediji.

Јedan od učesnika skupa Dejo Kruščić istakao je da se na protestima brani izborna volja građana iskazana 30. avgusta 2020. godine.

- Nećemo dozvoliti da iko nasilno promijeni izbornu volju naroda. Nemamo nikakvog ličnog interesa, ne branimo ničije fotelje, jer nas zanima većinska narodna volja - kaže Kruščić.

On je naglasio da okupljanje građana nije političkog karaktera, kao i da većina okupljenih nema veze sa politikom.

- Svako je dobrodošao, političari i građani Crne Gore, ali molimo političare da budu u zadnjim redovima, a da u prvi puste narod - rekao je Kruščić.

Željko Bugarin poručio je da narod želi promjene, a ne da se DPS vrati.

- Iza protesta ne stoji nijedna stranka, ali pozivamo sve koji su protiv DPS-a da se pridruže - rekao je na Bugarin.

Slobodan Čurović je rekao da pojedinci na političkoj sceni moraju da se urazume. "Mi smo svoje rekli na izborima i pobijedili, drugačije ne smije biti", smatra Čurović.

Na protestu u Podgorici bili su i ministar prosvjete Crne Gore Vesna Bratić, ministri ekonomije i finansija Јakov Milatović i Milojko Spajić.

Bratićeva je rekla da je došla da podrži građane koji se osjećaju izdanim i prevarenim.

- Ako se izborna volja izigra i ako se poželi da se pravi koalicija sa DPS-om, onda je najpoštenije da se vrati mandat narodu - istakla je Bratićeva.

Spajić je poručio da ovo nije politički skup i da je vrijeme da narod govori, te ocijenio da su izbori jedino pošteno i ustavno rješenje.

I Milatović kaže da želi da se sačuva izborna volja građana.