latinica  ћирилица
23/01/2022 |  21:54 | Autor: TANЈUG

Zaharova: Zapad sprema velike provokacije oko Ukrajine

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da zapadne zemlje spremaju niz krupnih provokacija oko Ukrajine.

Dodala je da Moskva ne isključuje da one mogu biti, kako informacione, tako i vojne, prenose RIA Novosti.

Zaharova je ukazala da Zapad priprema javno mnjenje za takve provokacije.

Kada je riječ o mogućem dolasku britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras u Moskvu, Zaharova je rekla da se o tome razmatra, a da je Rusija dobila adekvatan zahtjev za tako nešto.

- Takav zahtjev je stigao od Britanaca. Mogućnost takve posjete se razmatra - rekla je Zaharova za televizijski kanal Rosija 1.

Londonski Tajms je polovinom januara objavio, na osnovu izvora iz britanske vlade, da bi Trasova, koja je došla na funkciju u septembru 2021. godine, mogla da posjeti Moskvu početkom februara, podsejća Tas.

Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin izjavio je, međutim, da ambasada nije dobila nikakav zvaničan zahtjev, kada je riječ o eventualnoj posjeti britanske ministarke Moskvi.

Prethodni put, visoki britanski diplomata posjetio je Moskvu 2017. godine, i to je bio sadašnji premijer Boris DŽonson, koji je u to vrijeme bio šef diplomatije Velike Britanije.