latinica  ћирилица
24/01/2022 |  07:51 | Autor: SRNA

Dačić: Prvi put Evropol zvanično informisao o prijetnji

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je prvi put od početka saradnje Evropol zvanično objavio informaciju o postojanju prijetnje za bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da bi trebalo pohapsiti sve koji imaju bilo kakve veze sa pripremama ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Republike.
Ivica Dačić (foto: Tanjug / Sava Radovanović) -
Ivica Dačić (foto: Tanjug / Sava Radovanović)

Dačić je istakao da je reč o kredibilnim stvarima, kao i da treba što prije da prestanu omalovažavanja ove informacije.

- Koliko je meni poznato, ovo je prvi put, otkad postoji naša saradnja sa Evropolom, da smo zvanično dobili informaciju. Sigurno ne bi dali tu informaciju da ona nije kredibilna - rekao je Dačić za TV "Pink".

On je dodao da je Evropol, takođe, tu informaciju dobio od službe članice EU i da je, isto tako, to kredibilan izvor.

- Ministar /unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin/ to ne bi sigurno saopštio da to nije tačno. Da to nije tačno, Evropol bi do sada to demantovao - naveo je Dačić.

Prema njegovim riječima, drugo pitanje jeste pitanje unutrašnjih faktora.

- Da li je moguće da se tako nešto priprema, a da nisu upućeni faktori iznutra i to je nešto što izaziva mnogo veću zabrinutost i tu bi zaista trebalo da se prestane sa verbalnim licitiranjem oko svega toga, nego da se preduzimaju određene radnje, da se pohapse svi oni koji imaju bilo kakve veze sa tim pripremama ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike - istakao je Dačić.