latinica  ћирилица
24/01/2022 |  12:29 | Autor: B92

Terzić potvrdio odlazak Petrovića i Lazetića

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o transferima te ekipe u aktuelnom prelaznom roku.
Zvezdan Terzić (foto: www.fkcrvenazvezda.com) -
Zvezdan Terzić (foto: www.fkcrvenazvezda.com)

Krenuo je od odlazaka.

- Za Marka Lazetića postoji interesovanje velikih klubova, Red Bul Salcburga, Atletiko Madrida, Milana, Zenita... Proteklih godina smo imali velika ulaganja u omladinsku školu. Naša ulaganja u omladinsku školu bila su 3.500.000 evra, tek vrijeme koje dolazi će pokazati rezultate višemilonskog ulaganja. Sve je to dio dobrog rada omladinske škole. Mi smo sa Milanom sve dogovorili, dobili smo zvaničnu ponudu, ostalo je još da Marko ugovori svoje obaveze i u naredna dva-tri dana završimo čitav posao. Veliko priznanje za Crvenu zvezdu kao klub je da ima igrača za Milan. Mi smo zvanično 35. klub Evope i znači nam da tako veliki klub želi našeg igrača. Za Njegoša Petrovića imamo dvije konkretne ponude, jednu iz Serije A, jednu iz Primere. Očekujemo da će sve biti gotovo u naredna dva dana, 99 odsto smo pri kraju, a poslije toga ćemo moći da kažemo da smo prodali jednog igrača u italijansko, a drugog u špansko prvenstvo - izjavio je Terzić.

Šta je sa Milanom Pavkovom?

- Za Pavkova smo dobili ponudu koja je odbijena, vidjećemo šta će se dešavati u narednim danima. Mi možemo da odbijemo, a poslije tri dana možemo da prihvatimo ponudu, ako se dogodi da neki igrač dođe, pa da možemo da ga pustimo. Pavkov je tu četiri-pet godina, mnogo je dao Crvenoj zvezdi, ali možda je došlo do zasićenja. Stvari na tržištu se mijenjaju iz dana u dan, ali za sada Milan Pavkov ostaje u Crvenoj zvezdi - dodaje Terzić.

Govorio je i o novim pridošlicama Kristijanu Pićiniju i Ohiju Omoinžufau.

- Sada smo u situaciji da najbolji igrač i strijelac norveške lige kao najbolju soluciju za sebe, svoj dalji život i karijeru izabere dolazak u Crvenu zvezu. Takođe, jedan Pićini, koji je prije par godina bio reprezentativac Italije, dođe na Marakanu samo nekoliko dana nakon što je u derbiju sa Real Madridom čuvao Vinisijusa. Sve to pokazuje da je Crvena zvezda vratila staru slavu i još jednom potvrdila da je ozbiljan fudbalski brend - kaže Terzić.

Nije potvrdio glasine o dolasku igrača Šerifa Edmunda Adoa.

- Crvena zvezda intenzivno radi na dovođenju još nekih igrača, konkretno želimo da angažujemo nekoga ko bi pojačao tu konkurenciju sa Sekuom Sanogom i Gelorom Kangom, ali ne bih pričao o kokretnim imenima jer to onda podiže njihovu pregovaračku poziciju i to nije mudro - zaključio je Terzić.