latinica  ћирилица
24/01/2022 |  13:29 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Velimir Petković za RTRS: EP je lakrdija, trebalo ga je odgoditi (VIDEO)

Velimir Petković, selektor rukometne reprezentacije Rusije i nekadašnji osvajač IHF kupa sa banjalučkim Borcem, u ekskluzivnom razgovoru za našu televiziju, govorio je o aktuelnom šampionatu Evrope u Mađarskoj i Slovačkoj, favoritima turnira ali i o spornoj sinoćnoj utakmici Rusije i Poljske, gdje je, kako tvrdi, nepravedno isključen 20 sekundi do kraja meča.
Velimir Petković - Foto: RTRS
Velimir PetkovićFoto: RTRS

Na činjenicu da su mnogi nezadovoljni organizacijom šampionata Evrope, prije svega zbog neuspostavljanja sistema balona, zbog čega je veliki broj igrača i članova stručnih štabova zaražen virusom korona, Petković navodi kako je postojao odličan prijedlog kolega iz reprezentacije Hrvatske.

- Mislim da je Njemačka ovdje imala 40 igrača, Hrvatska između 35 i 40. To je zaista katastrofa i nije smjelo da se dozvoli. Smatram da uopšte nije bilo potrebno da se igra. Bio je sjajan prijedlog čelnika HRS, koji je išao za tim da se prvenstvo odgodi za juni mjesec, gdje bi se situacija sa pandemijom smirila, a time bi imali više publike u dvoranama. Međutim, takav prijedlog nije dobio zeleno svijetlo od strane EHF-a, čiji rukovodioci imaju drugačije poglede na cijelu situaciju, gdje se uopšte ne pitaju treneri, igrači i članovi stručnih štabova i gdje se mnogo ne mari za zdravstveni bilten učesnika - jasan je Petković.

Usljed specifične situacije održavanja EP, nekadašnji strateg RK Borac Dansku vidi kao prvog favorita EP u Mađarskoj i Slovačkoj.

- Šveđani igraju odlično od utakmice do utakmice. Nemaju mnogo izostanaka, uigravaju se...Svi se pitamo kako Danci nemaju niti jednog zaraženog igrača virusom korona, koji su usput i glavni favoriti za sam vrh. Vidjećemo kako će se do polufinala odvijati situacija sa pandemijom ali u najužem krugu favorita vidim Švedsku, Dansku, Island, koji igra takođe sjajno sa mladom ekipom. Јako je teško na kraju prognozirati. Dodao bih Španiju iz naše grupe u red favorita, pored ostalih koje sam pomenuo - iskren je selektor rukometaša Rusije.

Cijeli razgovor sa Velimirom Petkovićem pogledajte u videu: